Simkad apa paling banyak GB dan murah

Discussion in 'Sembang Umum' started by wsu7642, Oct 18, 2016.

Tags:

Share This Page

  1. wsu7642

    Newbie

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Slm..sy tgh survey simkad apa yg best..yg murah dan internet power..any suggestion
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. acoustica

    Senior

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    534
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    bagi saya internet power ke x power bergantung kepada coverage setiap area...

    kalau banyak pakai kt rumah je kne cari coverage yg ok kt area rumah la...
     
  5. fajarhac

    Senior

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    212
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    U-mobile kot. Kalau pakai celcom nanti tidur siang pulak sebab hanya aktif di tengah malam. +Nguap+
    Aku memang tergelak sungguh bila tengok iklan u-mobile yang lumba lari. Memang bernaslah idea tu.

    Kalau aku jadi, pekerja Celcom, maxis, digi, aku balas balik je iklan tu dengan lumba basikal or renang. Sebab U- mobile pun ada masalahnya juga. Kat aku u-mobile tak de line kot.

    Still pakai Celcom burung hantu, tapi sekarang zaman automation, sambung internet awal, pastu auto start downloader pukul 1 dan tutup sendiri masa bangun subuh. Kalau bangun lepas pukul 7, padan muka abes data.

    p/s: memang tak puas hati betullah bila Celcom tukar Internet Burung Hantu dari unlimited (100GB) ke 10GB.
     
  6. ramos

    Newbie

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ada sape penah pki redone x? nmpk cam menarik je plan baru die
     
  7. amirulfaiz

    Newbie

    Joined:
    Dec 30, 2014
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Sy guna U mobile, setakat arini okay la coverage dan speed internet.
     
  8. tengkorak_jb

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Kalau dari segi data/RM UMobile win. Tapi dari segi speed bergantung pada kawasan yang selalu akan surf. Setiap penyedia adala kelemahan dan kekuatan..boleh semak pada web mereka.
     
  9. missnina

    Newbie

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yang terbaik untuk berkongsi data (hotspot) yang mana ya?
     
  10. missnina

    Newbie

    Joined:
    Jul 26, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yang terbaik untuk berkongsi data (hotspot) yang mana ya?
     
  11. Jamil sharol

    freshman

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Cuba check Xpax... prepaid tapi blh dpt sampai 15GB internet...utk sebulan... lagi2 bukan yg weekend punya... ada extra bonus lagi..
     
  12. Dat0 BMW

    freshman

    Joined:
    Apr 27, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hotspot biasanya kalau guna postpaid ok la.. prepaid skrg pun blh guna juga... kalau prepaid tapi ada 2-3gb je... nk hotspot apa le... hahaha
     
  13. Cuatranti

    freshman

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bukan yg weekend punya ah? maksudnya 1 bulan 15GB saje? rasa macam x cukup bagi aku pakai, aku pakai kuat nya data
     
  14. Cuatranti

    freshman

    Joined:
    May 19, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    lebih baik beli internet plan yg bukan bagi mobile punya, kan nk hotspot, beli je house use internet...
     
  15. Hilmii88

    freshman

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kenapa nak share hotspot? byk prepaid plan yg murah
    aku gune digi yg sbulan rm30 camtu, klau xcukup kuota baru topup
     
  16. KomptarU

    freshman

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    RM30 utk berapa GB ye?? telco pon ade tawaran yg lain jugak...so susah nak compare...
    ko cuba check xpax plan yg baru tu... ade lebih 50% kuota bagi umum 25 ke bawah...extra utk video dan facebook free punya..aku gune plan ni jugak...
     
    #14 KomptarU, Aug 24, 2017
    Last edited: Sep 5, 2017
  17. kuro312

    Newbie

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    bagi aku umobile la paling best sbb byk promotion hehe
     
  18. Konerics

    freshman

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    share quota, x dapat habis quota lar, terlalu byk quota, share is caring.... rm30 brp GB ko pakai?
     
  19. Konerics

    freshman

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    xpax ni byk promotion too, harga plan pun x mahal sangat...
     
  20. TunPayung

    freshman

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku pun pakai sbulan rm30, tapi ada 5gb data, x habis pakai pun, kdg2 share quota bagi colleague tlg habis kan
     
  21. Aliaa Zawani Rasid

    freshman

    Joined:
    Aug 30, 2017
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Digi better. Coverage pun luas sekarang area TOWN. Pakej dgn harga berbaloi.
     
  22. Jamil sharol

    freshman

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Area town rasanya semua telco pun ok kot... tapi kat kampung tu.. line dia ok x... lagi2 xpax ada extra add on... blh kita pilih... lagi senang sikit.
     

ibeli4u

Share This Page