Simkad apa paling banyak GB dan murah

Discussion in 'Sembang Umum' started by wsu7642, Oct 18, 2016.

Tags:

Share This Page

  1. wsu7642

    Newbie

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Slm..sy tgh survey simkad apa yg best..yg murah dan internet power..any suggestion
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. acoustica

    Senior

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    534
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    bagi saya internet power ke x power bergantung kepada coverage setiap area...

    kalau banyak pakai kt rumah je kne cari coverage yg ok kt area rumah la...
     
  5. fajarhac

    Senior

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    212
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0 / -0
    U-mobile kot. Kalau pakai celcom nanti tidur siang pulak sebab hanya aktif di tengah malam. +Nguap+
    Aku memang tergelak sungguh bila tengok iklan u-mobile yang lumba lari. Memang bernaslah idea tu.

    Kalau aku jadi, pekerja Celcom, maxis, digi, aku balas balik je iklan tu dengan lumba basikal or renang. Sebab U- mobile pun ada masalahnya juga. Kat aku u-mobile tak de line kot.

    Still pakai Celcom burung hantu, tapi sekarang zaman automation, sambung internet awal, pastu auto start downloader pukul 1 dan tutup sendiri masa bangun subuh. Kalau bangun lepas pukul 7, padan muka abes data.

    p/s: memang tak puas hati betullah bila Celcom tukar Internet Burung Hantu dari unlimited (100GB) ke 10GB.
     
  6. ramos

    Newbie

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ada sape penah pki redone x? nmpk cam menarik je plan baru die
     

ibeli4u

Share This Page