Notification untuk Post Reply

Discussion in 'Cadangan & Komen' started by Irham Dhani, Feb 23, 2011.

Share This Page

  1. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    kadang2 bila ade org reply utk post kite, kita x alert...

    so ade x cara utk aktivekan notification utk setiap reply pada post kita?

    aku ade tgk function ni kat forum CARI and forum sifoo.com...kat WC ade x fungsi ni?

    maksud aku bukan notification ke email, tp just notification kat atas tu je
     
    • Like Like x 3
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. Masrizal Mastor

    Senior

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    1,766
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    klik kat Thread Tools atas tu...ada kot...
     
  5. abelljefrry

    Senior

    Joined:
    May 15, 2009
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6 / 0 / -0
    Bro Masrizal,

    em itu fungsi subscribe kan? saya rasa saya setuju dengan TT. buat notification macam facebook. ada tak plugin/extension/module tu untuk VBulletin? lagi senang dan pantas kalau ada. :D
     
    • Like Like x 1
  6. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    yerp..fungsi yg macam facebook tu yg aku maksudkan..stiap kali org reply post kita nanti ade keluar notification kat atas :D

    so klo ade notification senang la kita nak alert n reply balik
     
  7. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    x ok ke cadangan ni? :D
     
    • Like Like x 1
  8. cyberzul

    Newbie

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    527
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    cadangan yg baik saya skong 200% hehehe :)
     
    • Like Like x 1
  9. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    terima kasih Zul kerana memberikan sokongan :D
     
  10. maizul.com

    Newbie

    Joined:
    Oct 3, 2009
    Messages:
    705
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    menarik jugak kalau ada fungsi macam tu.
     
  11. aidil sahipaludin

    Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2010
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    SETUJU! ada x? anyone can help? :D
     
  12. Blackmedal

    Newbie

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    352
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saya setuju ngan cadangan ni..dari dulu lagi terpikir psal function ni.kalau nak subscribe setiap thread yang kita post kan susah skit....:) lebih senang ada notification tersebut..
     
  13. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    cadangan yang baik ni...

    boleh dipraktikan
     
  14. FendyAziz

    Newbie

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    3,514
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Bukan ke masa nak subcribe to thread da ada pilihan sama ada nak melalui email atau cp?

    Tp aku tak tau lax cp to untuk notifications ke x.. SBb xpernah try :D

    Kalo melalui email slalu.. :))
     
  15. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    wat yg CP punyer x penah menjadi pn?

    erm mybe ada yg xdpt apa yg sy cadangkan ni...

    cuba bayangkan sistem notification utk facebook. utk setiap status yg kita komen, nanti akan dpt notification. stiap reply utk status kita pn akan dpt notification.

    konsep camni la yg sy cuba cadangkan diapply utk WC...
     
  16. JenamaOnline

    Newbie

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    6,548
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Candangan yang bernas dan mantop saya mesti pilih... sokong 110% :D
     
  17. Mohd Zulhilmi

    Senior

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    330
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    bukan akan terus ke emel ke?
     
  18. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    baca la btol2 apa cadangan sy
     
  19. freegolfbettingtips

    freshman

    Joined:
    Mar 31, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    there is no english version here?i am interested to join in this forum but i doubt if anyone can understand me.
     
  20. Irham Dhani

    Senior

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    582
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    this is malay forum, but im sure everyone here mostly can understand english

    welcome to the forum
     
  21. syam82s

    Newbie

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    apa2 hal...singgah dulu
     
  22. Mohd Zulhilmi

    Senior

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    330
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    senang skit lepas ni...
     

ibeli4u

Share This Page