kenapa takleh add card ke2 tuk paypal

Discussion in 'Sembang Umum' started by faquhar, Jun 24, 2013.

Share This Page

  1. faquhar

    Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    salam semua, maaf saya ni masih mentah dalam bab ni. Baru-baru ni saya dapat satu surat dari public bank. Kat dalam tu ada satu kad debit visa yang kaler kuning. Dalam surat tu ada jugak bagitau yang debit card saya telah di tamatkan 14 jun lepas. jadi pihak public bank dah bg kad baru visa menggantikan kad mastercard lama saya.

    Masalahnya saya dah masukkan rm 20 dalam akaun tu, tapi bila nak register tuk card ke 2 dalam paypal. Tak boleh. Boleh kawan2 semua share macam mana nak register kad baru ni. Kad yang pertama (debit mastercard public bank( saya dapat verify tanpa sebarang masalah tapi yang kedua ni susah sikit. saya dah masukkan alamat dengan betul. no card dan maklumat lain dengan betul tapi fail jugak.

    boleh share pengalaman cara untuk selesaikan masalah saya ni. Ada tak kad debit lain yang diterima untuk verify paypal. terima kasih.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. vyner

    Senior

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    kad atm maybank pun boleh guna utk verify paypal. :)
     
  5. faquhar

    Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    ye ke ni.. skrg ni maybank dah boleh connect ngan paypal la ya
     
  6. rouke

    Newbie

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    kalau mybank..bulan lepas sy ade try letak dc utk pp..mule2 tu takleh ..sebab nye bukan ape..cume kite kena call customer service die utk aktif kan international spending (x ingat name btol die)..so mybe bro bleh try call customer service public bank
     
  7. vyner

    Senior

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    sy verifykan paypal sy dengan kad ATM biasa maybank tu . Boleh jek .. :)
     
  8. faquhar

    Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    ok saya akan cuba call esok, kalau x jln jgk akan pg terus ke hq public bank kat KL. thx bro ;)
     
  9. faquhar

    Newbie

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    wah dengan kad atm biasa pun boleh.. boleh jelaskan kad atm tu jenis mastercard atau visa
     
  10. vyner

    Senior

    Joined:
    Apr 17, 2012
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    VISA bro. :)
    sy guna kad ATM biasa macam kat gambar di bawah ni .
    p/s : gambar dari google search .

    [​IMG]
     
  11. rouke

    Newbie

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yg ni kad debit bro..huhu..skang sume yg buat ekaun mybank mmg die bg kad debit..lau bank lain xtau la..
     

ibeli4u

Share This Page