Jom sembang2 pasal Iphone4. Siapa dah guna??

Discussion in 'Teknologi & Gajet' started by suhairi, Sep 27, 2010.

Share This Page

  1. suhairi

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Siapa ada guna Iphone4 ni? best tak??

    Kalau nak beli yang dan unlock kat mana ada jual ye??
    sebab kalau beli kat maxis, mesti kne guna sim maxis je..
    atau ada sapa2 tahu lepas beli dengan maxis nak unlock
    untuk guna sim lain??
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. syuxx

    Senior

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    3,347
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    kali nak yg unlock, ambil set singapore.
    lebih murah + unlock.

    check dekat lowyat, ramai yg jual
     
  5. Booz

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    1,302
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Iphone 3 pun belum pakai lagi ~~~:( iphone 4 pulak...
     
  6. reezluv

    Senior

    Joined:
    Jun 5, 2006
    Messages:
    4,016
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    rate singapore tau bape bro?

    Member aku beli kat Maxis gak 3gs..elok je die pakai Celcom...;;)

     
  7. kaya

    Newbie

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    463
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Iphone 4 ??..ape kelebihannya dari Iphone 3
     
  8. Raflessia Kosongtujuh

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    best ke ifon bagai niha... hmm ong kaya leh r pakai sume tuh.
     
  9. rahmanbasri

    Senior

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    2,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    dapat guna iphone 3 jer :D
     
  10. suhairi

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    dengar kata iphone tak boleh unlock lagi..sebab baru je keluar...
     
  11. spycat

    Newbie

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    908
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    iphone 4 better beli singapore set..dekat forum lowyat boleh dapatkan dengan harga RM2.5k...
    ada orang kate jangan beli dekat plaza lowyat sebab xda waranty..
     
  12. Amirul Hafiz

    Newbie

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    5,177
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dah pakai iphone 4...

    overall sama jer dengan iphone 3gs... feeling dia sama...

    cuma camera & design dia lagi cun dan tegap :D
     
  13. suhairi

    Newbie

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    1,193
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    xde ke yg jual iphone 4 unlock punya?
     
  14. syedakmal

    Senior

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    iphone 4 unlock singapore ok je, yg malaysia unlock jugak. aku beli maxis takde masalah kalau guna simkad lain (celcom or digi), simkad overseas pun boleh guna. tapi kalau ada kenalan dekat singapore, better beli sana. dalam RM2100 je. Kalau malaysia punya set RRP RM2290, kalau kontrak dalam RM1700-RM2000 camtu la. lowyat jual dalam RM2350-RM2500.

    so sapa ada member kat singapore? tolong aku beli lagi 1 bijik. :D
     
  15. fuhhh™

    Newbie

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    3,429
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    hadiah dari tengku faris :D
     
  16. rahmanbasri

    Senior

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    2,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Ya, sb tak mampu nak beli sendiri :D
     
  17. usri

    Newbie

    Joined:
    Apr 6, 2006
    Messages:
    1,760
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    klu nk survey harga try tgk kat ebay
     
  18. fay_85

    Newbie

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    ada tak sesape nk jual second hand i phone 3GS??PM la aku..
     
  19. shueqry

    Newbie

    Joined:
    Aug 25, 2006
    Messages:
    428
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    saya akan beli iPhone bila "Death Grip" menemui penyelesaianya.

    Bagi yang gilakan internet dan mahu online dengan internet di mana-mana jua bila-bila masa, elok la kiranya miliki iPhone sebab boleh masuk ke internet tanpa perlu menghidupkan laptop.

    Smart phone jenama lain pun hebat juga, janji yang boleh browse web dan ada sambungan 3G atau Wifi. Tapi, andai kata beli iPhone semata-mata untuk bergaya, hmm...rasanya keputusan tu perlu dipertimbangakan sebab ada lagi smart phone lain yang lagi cantik dari iPhone.

    Pada pendapat saya iPhone di malaysia di kira sebagai barangan mewah, so tak semua orang akan memilih untuk menggunakan iPhone. Mungkin dalam masa dua tahun akan datang, barulah kita nampak ramai orang gunakan iPhone.
     
  20. sempoistuff

    freshman

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    dengar citer iphone 4 nie ada masalah antenna.....betoi ke?
     
  21. eches83

    Senior

    Joined:
    Nov 6, 2006
    Messages:
    530
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    ok je, takde masalah antenna. Byk masalah tuh dalam market US. Kat mesia belum dengar lagi org ada problem tu.
     
  22. sempoistuff

    freshman

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    harga bersamaan dengan sebijik motosikal.....
     

ibeli4u

Share This Page