Cara untuk kurus badan tanpa berlapar, pil, atau bersenam

Discussion in 'Health & Fitness' started by chinoz2, Feb 16, 2017.

Share This Page

  1. chinoz2

    freshman

    Joined:
    Oct 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Cara untuk kurus
    nak tahu Cara untuk kurus? ramai orang berdiet, bersenam, dan berlapar... tapi lepas beberapa minggu cek berat badan, masih juga tak berubah!



    Ramai yang sangka cara untuk kurus badan perlu berlapar dan tak boleh makan makanan sedap,

    mereka sangka perlu makan banyak pil kurus,

    atau perlu bersenam sehingga mampus… :p

    so mereka pun amalkan tips - tips seperti berpuasa,

    berbelanja beratus - ratus ringgit makan berbagai jenis ubat pil,

    kurangkan makan nasi,

    mereka amalkan tips - tips seperti kunyah perlahan - lahan,

    bersenam,

    dan bermacam - macam lagi...


    tapi lepas beberapa bulan...
    langsung teda perubahan!

    kalau kurus pun, sikit atau sekejap saje.. and then berat badan naik semula!

    rasa hampa dan kecewa kan? :(

    masalah ini datangnya dari kekurangan ilmu.

    jika anda cukup ilmu dan anda faham fungsi badan anda macam mana ia naik atau turun...

    then you will be able to make smarter decisions to avoid activities that causes you to gain weight, and do more activities that help you to lose weight!

    you will be equipped with the right strategy that will help you lose the weight permanently!

    anda tak perlu diet atau berlapar..

    anda tak perlu bersenam,

    anda tak perlu makan ubat pil,

    dan anda masih boleh enjoy makan makanan yang anda gemari... dan masih bole kurus!

    all you need is the right knowledge.

    so macam mana cara untuk kurus badan dengan betul?
    klik sini untuk tonton video cara kuruskan badan


    badan anda naik, atau kurang bergantung pada pembakaran ‘calorie’…


    Semua makanan mengandungi calorie.

    Calorie ialah unit untuk menyukat tenaga. ia diguna untuk sukat berapa banyak tenaga anda boleh dapat daripada makan sesuatu makanan, atau minum sesuatu minuman.

    semua benda yang anda makan atau minum mengandungi calorie.

    calorie penting untuk membekalkan tubuh badan anda dengan tenaga supaya anda boleh menjalankan aktiviti harian anda seperti mengemas rumah, pergi ke kerja, berjalan kaki, naik tangga, dan sebagainya!

    kalau anda tak makan, anda tidak cukup calorie (tenaga)... dan anda akan rasa lemas dan malas.

    jika calorie makanan masuk sama dengan calorie tenaga keluar.... sekiranya anda makan jumlah calorie yang sama dengan tenaga yang anda bakar untuk anda jalankan aktiviti harian anda, maka berat tubuh badan anda akan maintain. tiada kurang, dan tiada lebih. cukup makan.

    calorie makanan masuk kurang daripada calorie tenaga yang keluar. sekiranya anda makan kurang dari tenaga yang anda guna dan bakar, maka badan anda akan cepat kurus. anda guna tenaga lebih, tapi anda tidak cukup makan.

    jika calorie makanan masuk lebih daripada calorie tenaga yang keluar, anda akan cepat gemuk. bayangkan anda makan banyak, tapi anda tidak guna calorie tenaga tersebut untuk buat kerja. sebaliknya anda hanya makan, duduk, dan baring sahaja…. so, calorie tersebut tidak terbakar dan terpaksa bertukar menjadi lemak dalam badan.

    so STRATEGY untuk kurus badan adalah…

    kurangkan calorie. kurangkan pemakanan anda. badan anda naik atau turun melalui ‘calorie‘. untuk kurangkan berat, anda hanya perlu kurangkan calorie. cara mengurangkan calorie terdiri dari dua cara iaitu melalui pengurangan pemakanan anda dalam sehari, dan..

    banyakkan bergerak. badan anda bakar calorie melalui pergerakan. lebih banyak anda bergerak seperti bersenam, lebih banyak anda bakar calorie, dan lebih cepat anda kurus.

    dapatkan cara kira calorie anda di sini

    manakala taktik pula adalah seperti:

    kunyah perlahan - lahan,

    kurangkan nasi,

    berdiet,

    bersenam,

    makan ubat pil,

    dan lain - lain,

    pasal ni lah ramai orang sekejap sahaja turun berat badan. sebab dorang just fokus on taktik, dan tak cukup fokus pada strategy.

    sekadar taktik sahaja tanpa strategy tidak membawa hasil atau perubahan yang besar. you are still missing the bigger piece of the puzzle. you need both taktik & strategy if you want to see big results.

    dapatkan cara kira calorie anda di sini)

    so.. Banyakkan bergerak! Anda perlu naikkan ‘non exercise activity thermogenesis” (NEAT).

    NEAT ialah jumlah calorie yang anda bakar apabila anda tidak bersenam seperti berjalan, stretching, even menggerakkan tangan untuk sambut phone call pun bole bakar calorie.

    remember: jika anda makan lebih, tapi kurang bergerak... then, makanan yang anda makan tidak akan dibakar menjadi tenaga. ia akan bertukar menjadi lemak dalam badan.

    the more you move your body… the more you will burn calories and lose weight.

    Setiap hari kita memang pun sedang bergerak dan bakar calorie tanpa perlu bersenam; buat kerja rumah, naik turun tangga, berjalan, dan aktiviti – aktiviti seharian yang lain.

    Aktiviti – aktiviti tersebut memang pun sudah mencukupi untuk bakar calorie dan turunkan berat anda.

    pekerja yang berdiri sepanjang hari seperti salesgirl, hairdresser, ataupun suri rumah bakar sebanyak 1,400 Calorie sehari!

    buruh kasar bakar sebanyak 2,300 Calorie sehari

    pekerja ofis yang duduk sepanjang hari pula hanya bakar 300 Calorie sehari! (wow, sikitnya!)

    Hairdressers bakar 5 kali ganda calorie berbanding perkerja ofis! sebab hairdresser sentiasa berdiri, berjalan, dan bergerak berbanding kebanyakan pekerja ofis yang duduk depan komputer.

    untuk maklumat lebih lanjut, sila klik dibawah:

    1. video PERCUMA cara kuruskan badan tanpa berlapar, ubat pil, atau senaman
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. LadyGreen

    Newbie

    Joined:
    Apr 19, 2017
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    emosi dan mental kene kuat ni,banyak kali gagal sobsobsob
     

ibeli4u

Share This Page