Air Mineral Selamat Ke tak? Baca kat sini...

Discussion in 'Sembang Umum' started by KevinKeyween, Sep 9, 2010.

Share This Page

  1. KevinKeyween

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    air mineral yang kita minum tu sebenarnya tak berapa bagus.. Reverse osmosis water lebih baik.. Dan satu lagi fakta menarik.. tau tak paip air kita line dia sama dengan paip kumbahan? :)

    untuk lebih lanjut boleh baca kat sini.
     
  2. Ads Master

    Ratings:
    +0 / 0 / -0
     
  3. Loading...


  4. Raflessia Kosongtujuh

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    org ckp air ro yg x ok. air seamaster xsedap!~
     
  5. KevinKeyween

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Dah di explain kat dalam article tu.. baca la.. hehe
     
  6. Booz

    Newbie

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    1,302
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    RO water tak baik punya laporan i pernah baca, tapi kalau orang tak minum air secukup sehari (8 gelas air), air yang best gile pun tak guna, betul tak?
     
  7. Imabiz

    Senior

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    13,636
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    ape yang imabiz tahu ade beza antara air mineral dan air minuman,., kalau tgk betul2 kat kat botol tue mesti ade yang tulis air mineral dan ade yang tulis air minuman.. orang ckp yang tulis air minuman tue air recycle.. dan yang tulis air mineral tue adalah air galian,.. atau air dari bukit...
     
  8. KevinKeyween

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    article tu pun saya tulis berdasarkan ape yang sya tengok kat ntv7 breakfast show pagi tadi. Esok boleh check kat website diorang kalau terlepas..
     
  9. Hairul WC

    Newbie

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    1,519
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    apa yg sye tahu, air terbaik ialah air suling..
    mungkin ader yg kata.. air suling kosong kan...
    tapi inilah yang terbaik untuk pembersihan badan kita..
    terutama ginjal kita..
    alaa, kalo nak dapat garam galian boleh dapat dari sayurang..
    tapi air dari paip atau botal mengandungi mineral yg membahayakan badan kita...
     
  10. zakeri

    Senior

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    4,811
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +7 / 0 / -0
    air masak tenggek kat atas api jugak bagus...........

    petang ni ingat nak beli air cendol 2 hingit jer.......
     
  11. tukunkayu

    Newbie

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    508
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    aku beli air sukida tepi longkang je
     
  12. KevinKeyween

    Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yeapp.. cleary said..
     
  13. Raflessia Kosongtujuh

    Newbie

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    275
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    yelah dah bacala.kite bc dulu la b4 post mende2..haiyya.heeee..even kdg2 terlepas bc layan je~
     
  14. laser

    Newbie

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    2,005
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    kalau nak air suling, minum air bateri kereta..

    air mineral yang tak elok tu adalah air mineral tak tulen..dibuat sendiri dari kilang..kalau air mineral yang tulen, ambil dan dibotolkan terus dari gunung, yang tu baru la terbaik..

    aku minum air gunung je direct amik dari gunung..biasanya air yang tulen ni takkan rasa macam air biasa..rasa dia payau² + manis² + masin² sket..kalau beli dalam botol tapi rasa lebih kurang je ngan air keluar dari paip tu, tu bukan air mineral walaupon kat botol tulis air mineral..penipu je semua botol² tu..

    air RO pon takde la bagus sangat..still ada kandungan klorin..klorin tu dah sebati dengan air, so still tak boleh tapis²..maknanya kandungan air RO tu adalah pure water + klorin..zero mineral sebab dah kene tapis..air paip lagi elok kot sebab sekurang²nya still ada kandungan mineral..
     

ibeli4u

Share This Page