Daripada: Team WangCyber.com & Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)
Date:

Jika anda tidak berpeluang untuk turut serta dalam gathering WangCyber yang diadakan pada julung kalinya pada tahun 2008, kini masanya telah tiba untuk anda!

Selepas 3 tahun berlalu, Gathering Wangcyber kembali dengan usahasama Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) untuk mengumpulkan ratusan usahawan internet Malaysia dalam satu tempat di mana anda berpeluang untuk bersama-sama dengan usahawan internet berpengalaman untuk berkongsi ilmu pemasaran dan internet secara LIVE!

Inilah peluang anda untuk turut serta dalam perjumpaan bersama ratusan usahawan internet di mana puluhan usahawan 'high profile' juga turut serta di dalam program yang akan dijalankan selama 1 hari ini.

Ini bukanlah satu mimpi lagi untuk anda bersama-sama dengan individu-individu hebat dan berkredibiliti di dalam industri pemasaran internet Malaysia. Ramai di antara mereka yang telah menjana ratusan ribu di internet dan mempunyai pengalaman yang luas di dalam industri pemasaran internet ini.

Bayangkan betapa bertuahnya anda terpilih untuk bersama-sama dengan mereka di dalam program hebat ini...

Apa yang akan anda perolehi di dalam Gathering WangCyber 2011 ini?

Anda berpeluang untuk bertemu dan berkenalan dengan puluhan usahawan internet yang pakar di dalam bidang masing-masing. Pastinya anda tidak mahu ketinggalan dalam perkongsian ilmu daripada setiap usahawan internet yang berpengalaman ini.

Anda akan berpeluang untuk mendengar perkongsian daripada usahawan internet yang telah pun berjaya menghasilkan 5 hingga 6 angka setahun (dan ada yang menjana lebih RM1,000,000 setahun) di dalam slot ceramah yang disediakan. Anda pastinya akan rugi jika terlepas perkongsian daripada mereka yang tidak mungkin anda perolehi daripada mana-mana sebelum ini.

Membuat 'networking' bersama usahawan internet. Inilah masanya bagi anda untuk membuat 'networking' bersama usahawan internet yang anda kagumi selama ini.

Sejarah WangCyber.com

Laman web komuniti WangCyber.com telah diwujudkan dan diasaskan oleh saudara Mohd Suhaimy (shuth) pada bulan Disember 2005 dan ianya adalah merupakan satu komuniti usahawan internet terbesar di Malaysia. Laman web komuniti ini diwujudkan berdasarkan rasa prihatin & tanggungjawap beliau untuk mendidik masyarakat mengenai maksud sebenar perniagaan internet di samping cuba memberikan kesedaran kepada masyarakat pada waktu itu agar tidak tertipu dengan program-program jana wang yang palsu pada waktu itu.

Setelah 3 tahun beroperasi, satu majlis perjumpaan ahli komuniti WangCyber telah berjaya diadakan secara rasmi pada bulan Ogos tahun 2008 bertempat di Bukit Jalil Golf & Country Resort. Ianya disertai oleh puluhan usahawan internet daripada seluruh Malaysia.

Gathering WangCyber 2008

Dibawakan khas untuk anda dengan usahasama Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM), Gathering WangCyber kembali pada tahun ini dengan tema 'The Next Level' untuk sekali lagi menghimpunkan usahawan internet dan bakal usahawan di dalam satu majlis gilang gemilang yang akan berlangsung pada waktu dan tarikh di bawah. 

Maklumat Gathering WangCyber 2011
(Majlis Perjumpaan Usahawan Internet Malaysia)

Tarikh : 23 Julai 2011
Masa : 8.30 pagi - 5.00 petang
Tempat : Menara Usahawan, Putrajaya
Yuran Penyertaan : RM80 sahaja

PENYERTAAN TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA

Di dalam gathering kali ini, kita akan cuba berkongsi idea, tips & pandangan, bagaimana untuk meningkatkan lagi industri perniagaan internet & IM di Malaysia ke tahap yang seterusnya.

 

Di Antara Yang Akan Hadir

Mohd Suhaimy (shuth)
The Founder.

"Beliau merupakan pengasas forum komuniti usahawan internet Malaysia WangCyber.com.

Selain menjalankan perniagaan di internet, beliau juga kerap dijemput untuk memberikan ceramah dan taklimat berkenaan “Perniagaan Internet” anjuran IPT serta pihak swasta. Antaranya, seperti di UIA, Unisel, MSU, Kolej INPENS, Maktab Kerjasama Malaysia, Institut Pembangunan & Pengurusan Johor, Persatuan Usahawan Internet Malaysia dan sebagainya.


Gero Azrul
Social Media Expert


"Gero Azrul adalah satu nama yang tidak asing di dalam bidang pemasaran sosial media tempatan. Beliau merupakan seorang pengkaji pemasaran sosial media dan telah menuntut ilmu pemasaran ini dengan usahawan online & offline termasuklah Ewen Chia, Blair Singer dan ramai lagi.

Produk pertama beliau di dalam pemasaran internet tempatan iaitu ebook Kuasa Fan Page adalah antara produk terawal di dalam niche media sosial yang mengajar bagaimana untuk menggunakan fan page bagi memaksimakan perniagaan di internet.

Selain itu, beliau juga merupakan Pengerusi untuk Persatuan Usahawan Internet Malaysia di mana fokus beliau ialah untuk membantu individu, usahawan, dan organisasi yang mahu memperkembangkan bisnes mereka menggunakan pemasaran Internet."


Adly Mukhtar
Young & Dangerous IM


"Adly Muktar atau lebih dikenali sebagai Labanon merupakan co-founder bagi syarikat Flarebiz Network Sdn. Bhd yang merupakan syarikat teknologi maklumat yang menawarkan penyelesaian internet kepada orang ramai khususnya para usahawan.

Pada tahun 2007, beliau berjaya menjana lebih RM10,000 dengan produk beliau "101 Tip AdSense Terbongkar" ketika beliau berumur 17 tahun.

Antara projek yang dikendalikan di bawah Flarebiz Network termasuklah NiagaKit, MiniNiaga, MajalahNiaga, KomikNiaga, ForumNiaga, Akademi Usahawan dan juga Educattic Mind."


Ammar Zahar
Prolific IM


"Ammar Zahar merupakan antara individu yang dengan authoriti di industri pemasaran internet tempatan dan juga antarabangsa.

Program yang beliau buat biasanya SOLD OUT di dalam masa yang singkat di internet! Antara projek beliau yang mencipta nama ialah seperti Strategi Wang, FB Mania, Zero ke Hero dan CB Mania.

Di dalam Gathering WangCyber ini, anda berpeluang untuk mengetahui rahsia bagaimana beliau mencipta kejayaan di internet!"


Gobala Krishnan
The Legend


"Gobala Krishnan bukanlah satu nama asing di dalam bidang perniagaan internet Malaysia. Beliau adalah di antara ikon perniagaan internet tempatan dan pernah menggegarkan pasaran tempatan dengan ebook beliau yang dipanggil sebagai "Chapter-M" pada tahun 2006.

Semenjak itu, beliau telah memecah rekod di persada antarabangsa dan juga tempatan dengan projek beliau.

Peluang untuk berjumpa dengan Gobala Krishnan merupakan peluang yang tidak harus anda lepaskan begitu sahaja!"


Jamaluddin Bahari BestSeller Guru


"Jamaluddin Bahari atau lebih dikenali sebagai JaMal merupakan usahawan internet yang telah menceburi perniagaan internet pada bulan December 2008. Beliau merupakan pakar di dalam bidang pemasaran ebook.

Sepanjang penglibatan beliau, JaMaL telah menghasilkan 7 buah ebook dengan 4 daripadanya memecah rekod sebagai ebook terlaris dijual di pasaran tempatan termasuklah ebook Pakar Ebook dan yang terbaru 3.0 Email Marketing.

Beliau telah melahirkan ramai usahawan-usahawan ebook yang berjaya di Malaysia dan juga sering dijemput untuk memberikan ceramah di dalam bidang perniagaan internet."


Noorizam Shah
Serial Power Ebay Seller


"Noorizam Shah merupakan pakar di dalam bidang perniagaan eBay dan merupakan tenaga pengajar bagi topik perniagaan internet dan eBay.

Beliau telah terlibat di dalam eBay sejak tahun 2006 dan telah banyak membimbing beribu orang memulakan perniagaan di eBay dan internet dan hasilnya ramai juga yang mencipta kejayaan menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara konsisten."


Adhika
The Great Outsider


"Adhika adalah merupakan seorang Usahawan Internet dari Surabaya, Indonesia. Pada tahun 2008, beliau telah menubuhkan syarikat copywriting yang pertama di Indonesia. Oh ya! Sudah tentu, beliau juga adalah salah seorang ahli WangCyber.com.

Pelanggan-pelanggan beliau bukan sahaja tertumpu kepada pelanggan individu, malah hampir semua syarikat-syarikat besar di Indonesia menggunakan khidmat beliau untuk penghasilan kandungan online mahupun offline. Terbaru, beliau telah mengasaskan sebuah lagi syarikat perundingan bagi pendidikan yang dikenali sebagi Lolive. Projek pertama beliau bersama Universiti Ciputra untuk kempen pemasaran online berjalan dengan lancar dan sukses."


usahawan internet lain yang akan turut serta...

 
Rahman Basri www.rahmanbasri.com
Sham EdyMart www.edymart.com
Reezluv www.reezluv.com
Ezord www.izahazwani.com
Hasrul www.impianwanita.com
Rahman Baco www.rahmanbaco.com
Zahidana www.rahsiarezeki.wordpress.com
Dynn www.dinsblog.com
Faisal Abdullah www.rahsiafacebook.com
Faezil www.faezil.net
Alfatihstudio www.alfatihstudio.com
Internetmal www.internetmal.net
Ahmad Mawardi www.Blog.Mawardee.com
Msaifuln www.msaifulnizam.com
Safwanseth www.otaiebook.com
Mohd Najib Bin Asaddok www.LubukRahsiaDropship.com
Alan www.alantanblog.com
Kidino www.uploadnsell.com
Khairul Anuar www.mangkuktingkat.com
Khairil Iszuddin Ismail (kidino) www.uploadnsell.com
Tuanbri www.TuanBri.com
Shamsuriyadi www.shamsuriyadi.com
Anda!  


serta ramai lagi!...

 

Tentatif Program


8.30 - 9.00 : Pendaftaran

9.00 - 10.30 : Majlis Pembukaan
- Bacaan Doa
- Ucapan Pengasas WC
- Taklimat Pengerusi PUIM
- Taklimat Dari Webcash.com.my
- Majlis Tandatangan MoU antara WangCyber & Webcash

10.30 - 11.00 : Minum Pagi & Networking

11.00 - 1.00 : Sharing Session 1..
- Ammar Zahar (Ammar Zahar Sdn. Bhd.)
- Gobala Krishnan (Incomattic Sdn. Bhd.)
- Adly Mukhtar ( Flarebiz Network Sdn. Bhd. )
- Jamal (Jamal Online Marketing)

1.00 - 2.30 : Makan, Solat & Networking

2.30 - 4.30 : Sharing Session 2..
- Noorizam Shah (NS Consultation And Management)
- Adhika (Pena Media Creativindo)
- akan dikemaskini
- akan dikemaskini

4.30 - 6.00 : Minum Petang, Networking & Bersurai

* tertakluk kepada perubahan *


 

Bonus Hebat Untuk Anda Jika Hadir Di Gathering WangCyber 2011 ini!

One Year Free Hosting from Fivio.com

Webspace : 1GB
Data Transfer : 20GB (paid package is 40GB)
Total Domain allowed : 1 (paid package is 2)
Webserver : Litespeed
Tempoh Percubaan Percuma : 1 tahun dari tarikh WC Gathering 2011.
Worth : RM 380 per year.

Keychain Eksklusif WangCyber

Khas untuk 100 orang pertama yang mendaftar, akan mendapat keychain eksklusif sumbangan dari IdeaMaster.com.my

Diskaun RM50 untuk Khidmat di SuratJualan.com

Pihak SuratJualan.com telah bermurah hati untuk memberikan diskaun sebanyak RM50 terhadap perkhidmatan mereka kepada semua peserta yang hadir gathering kali ini.

Diskaun 75% Perkhidmatan SimplyTranslate.net

Inginkan Khidmat Terjemahan Bahasa Inggeris - Bahasa Malaysia? Pihak SimplyTranslate.netsedia memberikan diskaun sebanyak 75% kepada semua peserta yang hadir gathering kali ini.

Diskaun 20% Perkhidmatan dari PMC

Untuk anda yang perlukan khidmat copywriting, pihak PMC sedia memberikan diskaun sebanyak 20% untuk perkhidmatan mereka. Diskaun ini boleh digunakan berulang-ulangkali dalam masa 3 bulan selepas WC gathering

Diskaun 93% DVD RahsiaFacebook.com

Harga asal produk DVD Rahsia Pemasaran Facebook ini adalah RM150. Tetapi, anda boleh dapatkan secara Cash-on-delivery dari saudara faisal sendiri pada hari gathering tersebut dengan harga RM10 sahaja! Ya! RM10 sahaja!... Serius... RM10 sahaja! Betul! Bukan main-main.. RM10 sahaja!

Diskaun 75% Yuran Pendaftaran Pengedar di EdyMart.com

Bermaksud, anda hanya perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM25 sahaja untuk mendaftar sebagai pengedar produk di EdyMart, berbanding RM100 untuk harga asal. Sebagai pengedar EdyMart, anda boleh menjual pelbagai produk bermutu menggunakan konsep dropshipping.

Diskaun 25% Buku "How To Make Money Online Without Selling Anything"

Sila rujuk thread ini untuk tempahan ( http://goo.gl/XMHk5 ) & offer ini tamat pada 21/7/11(Khamis), anda perlu membuat tempahan awal, agar ianya dapat diserahkan di hari gathering nanti.


Isikan Nama dan Alamat Email Anda Untuk Menerima Update Event Daripada Kami:


* Kami menghormati privasi anda.Gathering WangCyber 2011 Akan Diadakan di
Menara Usahawan, Precint 2, Putrajaya

 

 

 


"YA! Saya Mahu Hadir Ke Gathering WangCyber 2011!"

Yuran Penyertaan: RM80 sahaja (termasuk Lunch + 2 Coffee Break) TERHAD KEPADA 200 ORANG SAHAJA!

"Saya faham ini adalah peluang keemasan bagi saya berjumpa dengan ratusan usahawan internet Malaysia dalam satu masa"

Klik salah satu butang dibawah untuk membuat bayaran dan menyertai gathering ini.

ATAU


ATAU

Bagi yang sukar untuk menggunakan kedua-dua cara bayaran diatas,
boleh gunakan kaedah bayaran manual transfer ke salah satu akaun berikut dan kemudian hantar maklumat bayaran anda atau email terus
ke admin@wangcyber.com

Bank dan Nombor Akaun :
Maybank - 562021605174 - Shuth Network
CIMB - 12370003268209 - Mohd Suhaimy Abu Bakar

 

 


Anjuran Bersama,

Gathering WangCyber 2011 | Hak Cipta Terpelihara 2011 Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)