Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    WC Premium khairilz's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Kota Bharu,Kelate.. [http://tera-biz.com]
    Posts
    2,520
    Thanks
    23
    Thanked 127 Times in 46 Posts

    Default Teknik Pemasaran Jualan Produk



    aku baru je baca ebook The Upward Spiral Version 8..buku tu menerangkan tentang teknik pemasaran jualan produk dari mula sampaila habis..memang sesuai untuk bacaan semua sama ada newbie atau advance..

    aku nak share dan tanya something dalam ebook tu untuk anda semua..

    Proses Pemasaran Produk Paling Simple



    Proses Pemasaran Produk Yang Advance



    **boleh sapa2 terangkan teknik di atas? aku tak faham sangatla..dalam ebook tu ada terangkan tapi dalam english..faham2 je la aku ni sekolah pun tak abis lagi jadi kurang sikit kalau dalam english..

    mintak tolong sapa2 yang advance dalam hal nie sila terangkan..
    Last edited by khairilz; 05-29-2009 at 06:05 PM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium ikram84's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,102
    Thanks
    4
    Thanked 19 Times in 16 Posts

    Default

    yang simple penerangan bagi customer beli produk.. dan e-mail kita dapat untuk buat autoresponder

    yang advance tu customer beli produk sambil kita dapat e-mail dan bagi lagi peluang atau OTO kepada customer dengan produk yang lain... maknanya 2 kali jualan produk yang berlainan...

    ini dari segi pemasaran untuk orang putih... boleh di praktikan juga... tapi kena ubah sikit... kalau nak tau cara orang melayu... cuba try beli Buku Panduan FTP sebab zul ada gunakan SISTEM yang untuk orang melayu...

    ini produk orang putih KLIK SINI

  4. #3
    WC Premium waidakmy's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bangi
    Posts
    258
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    kalau ikutkan ape yg sy paham..

    teknik yg simple..
    1. buat squeeze page..nk dapatkan prospek..
    2. bila prospek dh sign up..dptkan verification emel..kalau dpt..itu lah prospek..kalau x dpt..hantar reminder suruh verify emel..kalau x dpt gak..abaikan je la..itu mmg bkn prospek kite..
    3. dgn list prospek tu..kita hantar emel psl produk kita..kalau berminat..dpt la jualan hehe..kalau x dpt..kite hantar lg siri2 emel..smpi dpt jualan..

    yg teknik advanced tu..
    cuma tmbh sikit dr yg teknik yg simple tu..

    mcm yg ikram84 ckp..kite tawarkan OTO..cthnye..bila prospek dh bli produk A dari kita..kite bgtau prospek ada plak offer diskaun rm5 utk produk B dlm masa terhad..diskaun rm5 tu OTO1 la (kalau x silap la hehe)..

    lebih kurg begitula..kita "paksa" prospek kite membeli juga produk kite..hehe

    cume yg part downsell offer tu..sy x bole nk bayangkan analogi die hehe..
    mungkin org lain bole terangkan..hehe..sy pun nak tau gak..

  5. #4
    WC Premium mohdhilmi.com's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    http://www.hil.my
    Posts
    1,819
    Thanks
    38
    Thanked 31 Times in 19 Posts

    Default

    yup betul tu..

    teknik advance ni, lebih ramai yang minat.

    p/s : ikut kesesuaian, saya lebih suka teknik advance sebab ianya lebih 'user frenly'.

    p/s/s: otai2, sila tambah supaya pemahaman kami lebih mendalam.

  6. #5
    WC Premium khairilz's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Kota Bharu,Kelate.. [http://tera-biz.com]
    Posts
    2,520
    Thanks
    23
    Thanked 127 Times in 46 Posts

    Default

    diharap sangat otai2 reply thread nie...tolong bincang dengan lebih mendalam tentang teknik di atas..

  7. #6
    Han
    Han is offline
    WC Premium Han's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    794
    Thanks
    5
    Thanked 11 Times in 2 Posts

    Default

    mcm ikram katakan tu...
    mula2 dptkan email lepas tu sale, lepas tu back end...

  8. #7
    WC Premium code7's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    On WorkStation
    Posts
    1,855
    Thanks
    7
    Thanked 38 Times in 19 Posts

    Default

    guna PPC kalo nak cpt.. utk cari lead mmg susah, tetapi once dah tau teknik yg bebetul sesuai dan fit dgn bisnes seolah-olah kita dah jumpa lubuk emas..

    penah dgr pasal money is in the list? start kumpul email waktu skrg dan entertain, educate them then monetize from that list..

  9. #8
    WC Premium Zamri Nanyan's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1,130
    Thanks
    7
    Thanked 44 Times in 25 Posts

    Default

    Kalau nak tulis memang panjang big time... jadi saya create
    satu video untuk anda semua - explain flow jualan produk
    di internet ni.

    Video ada di You Tube di YouTube - Pemasaran Produk Di Internet

    Zamri Nanyan

    ps. Video adalah secara spontan je... jangan expect something
    profesional. Dan kalau rajin, bolehlah bagi komen dan rating utk
    video ni.
    Dah baca ke belum buku ni? => The Four Weeks To Freedom

    www.BisnesDigital.com - Blog Bisnes Digital (Pasti Mengancam!)

  10. #9
    WC Premium Labanon's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kelantan
    Posts
    1,781
    Thanks
    0
    Thanked 37 Times in 18 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Zamri Nanyan View Post
    Kalau nak tulis memang panjang big time... jadi saya create
    satu video untuk anda semua - explain flow jualan produk
    di internet ni.

    Video ada di You Tube di YouTube - Pemasaran Produk Di Internet

    Zamri Nanyan

    ps. Video adalah secara spontan je... jangan expect something
    profesional. Dan kalau rajin, bolehlah bagi komen dan rating utk
    video ni.
    Wah.. bagus video tu saya sarankan semua tengok Kalau tak faham lagi tak tau lah
    <a target="_blank" href="http://flarebiz.com">Web Rasmi Flarebiz Network</a> <b>|</b><a target="_blank" href="http://adlymukhtar.com"> Blog Remaja Jiwa Kacau!</a>

  11. #10
    WC Premium ikram84's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1,102
    Thanks
    4
    Thanked 19 Times in 16 Posts

    Default

    herm... harap khairilz paham lah yerk...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 16 Rahsia untuk berjaya di dalam pemasaran anda..
    By vibe venom in forum Teknik Pemasaran Internet
    Replies: 13
    Last Post: 03-22-2008, 06:01 PM
  2. Fkri's Tutorial: Elakkan produk anda di hack! (BACA SEKARANG!)
    By taiping_online in forum Pembangunan Web
    Replies: 29
    Last Post: 01-02-2008, 10:17 AM
  3. Sketchcast, Mungkinkah teknik pemasaran akan datang?
    By ramfir in forum Teknik Pemasaran Internet
    Replies: 3
    Last Post: 10-22-2007, 01:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •