Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Normal Member Master Zuheir's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    511
    Thanks
    10
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default Minta PUIM Banteras Infintiy Downline



    Salam tuan mode WC n ahli2 kesemuanya,

    sejak akhir2 ini,kes Infinity Downline (ID) kembali menghangatkan platform sosial network FACEBOOK,ini semua mungkin sebab nak dekat RAYA rasanya,tu sebab ramai ahli ID memPROMOSIkan bisnes INTERNET SEBENAR mereka.

    saya sebagai newbie IM sangat mengharapkan otai2 IM/orang yang lebih berkuasa turun padang bersama banteras atau pihak PUIM boleh membuat sesuatu alternatif yang berkesan untuk terus memaklumkan bahawa ID ini bukan lah bisnes internet yang sebenar/bisnes yang 100% halal/biz yang releven untuk join atau sebagainya.

    Mengikut pendapat UZAR (Ust.Zaharuddin) ID atau Login FB RM100 ini termasuk di dalam kategori MESTI DIHARAMKAN.tetapi pendapat UZAR tu bukan lah sebuah fatwa tetapi hanya pandangan & nasihat.

    Mohon PUIM bawa kan hal ini ketengah.Supaya tiada lagi umat Islam terlibat dalam program internet seperti ini khususnya Infinity Downline.

    Saya terlalu banyak mendengar luahan hati bekas ahli ID yang tidak rela dgn biz tenet seperti ini dan mereka meminta supaya perluaskan tentang hal ini kepada seluruh umat islam (malaysia khususnya).

    hanya pada PUIM dapat saya hasratkan/harapkan untuk banteras ID kerana PUIM mempunyai kuasa/suara yang lebih besar dari newbie seperti saya.


    terimas

    yang ikhlas,
    master zuheir mafarz
    www.masterzuheir.com





    p/s:saya tidak mewakili mana2 pihak untuk menulis di thrend ini.Ini hanyalah sebuah cadangan personal untuk pihak PUIM agar rakyat malaysia terus sedar akan bisnes Internet yang sebenar.
    dan cadangan ini ditulis bukan lah mewakili page www.facebook.com/benciinfinitydownline kerana saya tidak meminta izin lain2 admin utk menulis cdgn ini di WC.Ini hanya personal dari saya.sekian
    Last edited by Master Zuheir; 07-09-2012 at 11:02 PM.
    coming soon --> www.MasterViral.my

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    40
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    kawan aku elok je join,sebulan sampai 5 figure,nak hampir 6 figure dah....
    kau pemalas memang la.....

  4. #3
    Normal Member Master Zuheir's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    511
    Thanks
    10
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by RelaxAndSmile View Post
    kawan aku elok je join,sebulan sampai 5 figure,nak hampir 6 figure dah....
    kau pemalas memang la.....

    sorry xnak berdebat kat sini.real IM sahaja tahu ID tu cmna.kawan awk tu salah seorang dari berapa juta join ID.join ID kerana DUIT?LOL..produk sume ke tepikan..situ jer dah mengejar duit bukan tntg produk semata2.MONEY GAME
    coming soon --> www.MasterViral.my

  5. #4
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    40
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Master Zuheir View Post
    sorry xnak berdebat kat sini.real IM sahaja tahu ID tu cmna.kawan awk tu salah seorang dari berapa juta join ID.join ID kerana DUIT?LOL..produk sume ke tepikan..situ jer dah mengejar duit bukan tntg produk semata2.MONEY GAME
    tak dpt apa berdebat.....
    kau pernah join ? mcm mana kau usaha

  6. #5
    Normal Member Master Zuheir's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    511
    Thanks
    10
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by RelaxAndSmile View Post
    tak dpt apa berdebat.....
    kau pernah join ? mcm mana kau usaha

    bro 3tahun lepas aku dah join time tu f4 tengah mencari haluan sebenar untuk biz tenet sebenar sbb time tu kecah pasal IK n Flarebiz dpt income riban2
    pastu aku baru buka FB lepas jatuhnya myspace..aku try join sbb dlm promo dye ade ckp ID Bisnes Internet Sebenar...aku kan baru cuba2 kenal dgn biz tenet

    .rupanya mencari org...aku ni jenis pikir panjang..kalau biz takat mencari org utk jana income wat penat badan jer der...tgok web2 n produk2 dye tiada kepentingan.dlm bahasa inggeris plak tu...2hari lepas tu aku terus leave..

    time tu xbaca lagi UZAR punya artikel.IK dah pesan pun aku tak ambil kisah.last2 bila dah rasa mcm xder function join ID tu (cari org baru dpt income LOL),aku try survey.last2 aku jmpa WC n try buat blog n join affiliate yg betul..

    so now dah bertahun2 berlalu,ID tetap ade..org yg tertipu xberani luahkan.bila ade page tu mcm2 plak dpt luahan hati.
    bukan point MALAS,tapi point KEPENTINGAN ID tu sendiri xde untuk aku kekal lama dlm biz ID tu..lebih kurang je dgn biz MLM SCORE A cari org untuk dptkan komisen..sampai kene tipu aku dibuatnye.sanggup tipu aku untuk aku dtg ke seminar score A.what the hell..tu sejarah aku laa..
    saja cerita
    coming soon --> www.MasterViral.my

  7. #6
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    70
    Thanks
    37
    Thanked 8 Times in 3 Posts

    Default

    Perkataan `usaha` tu memanglah...buat benda tak elok pun kalau berusaha boleh berjaya. Contoh `berusaha` atau `rajin` mencuri dan menipu. siapa cakap mencuri dan menipu tak boleh kaya? memang boleh tapi halal haram kena fikir...ini bukan soal benda tu boleh buat duit ke tak..soal halal haram ja...nak cakap buat duit...jual taik pon boleh buat duit...org buat baja. ni kan plak benda yg dipenuhi dgn angan2 dan mimpi indah 5 6 figures...lagilah senang buat duit...hati mau keraslah tak cepat rasa bersalah even makan duit org cara tak betul

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    May 2012
    Posts
    114
    Thanks
    10
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Benda ni memang HARAM, aku pun pernah kena jugak. Dah register baru aku nk search HALAL atau HARAM, skali jumpa web zaharuddin.net yg benda ni HARAM, time tu dlm ID ni ada produk yg berkaitan dgn BIBLE, tpi x thu skrg ni masih ada lg atau x. Tpi bukan sbb tu sja ia jatuh HARAM, bnyak lagi sebabnya. Dari segi guide yg dberi oleh UPLINE pun dh nmpak menipunya.

    nk thu lagi mcm mana diorang ni menipu?
    Boleh baca kt page ni.
    https://www.facebook.com/benciinfinitydownline

    smkin hari, smakin bnyak benda yg didedahkan kt sini, tentg mcm mana diorang ni MENIPU.
    Last edited by Terbaik; 07-10-2012 at 03:48 PM. Reason: update

  9. #8
    Normal Member Master Zuheir's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    511
    Thanks
    10
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Terbaik View Post
    Benda ni memang HARAM, aku pun pernah kena jugak. Dah register baru aku nk search HALAL atau HARAM, skali jumpa web zaharuddin.net yg benda ni HARAM, time tu dlm ID ni ada produk yg berkaitan dgn BIBLE, tpi x thu skrg ni masih ada lg atau x. Tpi bukan sbb tu sja ia jatuh HARAM, bnyak lagi sebabnya. Dari segi guide yg dberi oleh UPLINE pun dh nmpak menipunya.

    nk thu lagi mcm mana diorang ni menipu?
    Boleh baca kt page ni.
    https://www.facebook.com/benciinfinitydownline

    smkin hari, smakin bnyak benda yg didedahkan kt sini, tentg mcm mana diorang ni MENIPU.

    page tu mmg the best bnyk juga dah didedahkan.ni sume usaha keras IM..mmg terbaik!hehe
    coming soon --> www.MasterViral.my

  10. #9
    New Member AsianetVentures's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Petaling Jaya, Malaysia
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Ada sorang kawan aku ni lagi best,
    bila ada cuba nak dekat jer (orang MLM)
    dia terus blah jauh-jauh! Hahaha..
    http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...44210772_n.jpg
    Download our 'Unique Marketing Strategies ebook definitely 100% for FREE today!
    Click here...

  11. #10
    New Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Kedah
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    assalamualaikum.. sekadar pendapat.. memang banyak kaedah cari duit dalam dunia ni. tapi sebagai orang Islam kita kena berusaha cari yang halal. Sebelum join apa2 selidiklah samada ianya halal dari segi syarak atau tidak. Duit kita dapat nak beli makanan dekat isteri dan anak2.. Jangan pelik kalau anak kita degil atau tak nak dengar cakap kita. Jangan mudah rambang mata tgk dapat duit banyak walaupun mmg betul kalau usaha boleh dapat duit banyak. Saya sokong saudara Master Zuheir, thumb up for u!

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Berita & Perkembangan Semasa PUIM
    By Gero Azrul in forum Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)
    Replies: 48
    Last Post: 11-04-2013, 04:23 AM
  2. Mini Seminar PUIM - Siri 1 (4 Feb 2012)
    By Syed Faiz in forum Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)
    Replies: 2
    Last Post: 02-04-2012, 03:03 PM
  3. Mini Seminar PUIM - Siri 1 (21 Jan 2012)
    By Syed Faiz in forum Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)
    Replies: 5
    Last Post: 01-21-2012, 02:24 PM
  4. Replies: 56
    Last Post: 04-05-2010, 07:49 PM
  5. Mari banteras penipuan di internet..
    By ajidss_ajidss in forum Perniagaan Internet
    Replies: 21
    Last Post: 11-02-2008, 06:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •