Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Johor
    Posts
    94
    Thanks
    0
    Thanked 23 Times in 11 Posts

    Thumbs up Cara Tingkatkan Traffik Ke Blog



    Mungkin ramai yang sudah tahu Cara Tingkatkan Traffik Ke Blog dengan meta tag.Kepada yang belum tahu boleh lihat tips ini. Tahukah anda default setting pada template blogger yang terdapat pada script template anda sebenarnya kurang mesra kepada engine carian google.Ini di sebabkan,title meta tag akan memaparkan tajuk blog dahulu dan baru di ikuti dengan tajuk post atau entry blog.

    Anda perlu mengubah costum title meta tag agar blog lebih mesra dengan engine carian google.Yang perlu dilakukan adalah dengan menggantikan default title tag.Lihat contoh dibawah:

    Langkah 1

    Log in ke blog => Dashboard => Design => Edit HTML. Seterusnya klik pada Expand Widget Templates.

    Langkah 2

    Dengan menggunakan kekunci Ctrl + F. Cari kod <title><data:blog.pagetitle/></title> dan paste pada ruangan Find dan Enter.

    Langkah 3

    Salin kod berwarna biru di bawah ini :

    <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
    <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
    <b:else/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
    </b:if>


    Langkah 4

    Gantikan kod asal <title><data:blog.pagetitle/></title> kepada kod yang anda copy pada langkah 3 tadi.

    Langkah 5

    Preview template dan save.

    Panduan buat duit dengan Blog ,maklumat percuma di... http://aimanfirdaussblog.blogspot.com/2012/05/buat-duit-dengan-blog.html
    Last edited by solehpolysas; 07-20-2012 at 08:07 AM. Reason: add artikel

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member kurama87's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kryptonite
    Posts
    129
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    ni blogspot ka wordpress ??

  4. #3
    Normal Member MDHAFiZ's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Sarawak Darul Hana - Brunei Darussalam
    Posts
    369
    Thanks
    9
    Thanked 28 Times in 12 Posts

    Default

    blogspot nih. .. klu wp guna plugin je.. satu klik je dh dpt meta tag. .
    Visit my blog HERE!

  5. #4
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,737
    Thanks
    62
    Thanked 317 Times in 202 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MDHAFiZ View Post
    blogspot nih. .. klu wp guna plugin je.. satu klik je dh dpt meta tag. .
    kalau wp yg free tu owkey tak ?
    yg ni ---> ewqrqxxx.wordpress.com
    Nak Diskaun RefererX dan Seductivex ? PM saya !

    PERCUMA ! Panduan Mudah Apply Akaun Adsense!

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    gunakan exit splash software daripada dave guindon boleh membantu...

  7. #6
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    simple chat pop boleh juga...

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu lagi...pop up domination bagi wordpress blog....

  9. #8
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    terima kasih bro.sya budak baru dalam blog ini..hehehe..terima kasih keran tunjuk ajar ya

  10. #9
    Normal Member ctzinwawa89's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    owhhh bru tau.. terima kasih kerana brkongsi..

  11. #10
    WC Premium Alexandria90's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    437
    Thanks
    10
    Thanked 48 Times in 24 Posts

    Default

    thanks..bagus info ni..sesuai untuk newbie..

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [ Servis Trafik ] Tingkatkan Trafik Blog / Website Dengan Kos Yang Rendah
    By solehpolysas in forum Servis / Perkhidmatan
    Replies: 835
    Last Post: 01-03-2013, 12:38 PM
  2. Tips/Cara Promosi Tingkatkan Web/Blog Traffic Anda !
    By Fitri88 in forum Tips & Panduan
    Replies: 0
    Last Post: 02-19-2011, 05:52 AM
  3. Replies: 25
    Last Post: 10-29-2010, 07:01 PM
  4. Aku Nak Tahu - Cara Tingkatkan Jumlah Pengunjung Di Blog?
    By fikriidris in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 40
    Last Post: 10-17-2010, 12:17 PM
  5. bagaimana nak tingkatkan traffik blog
    By donnyien in forum Perniagaan Internet
    Replies: 45
    Last Post: 01-26-2010, 06:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •