Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    27
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Macam mana mau post image kat thread?



    Tolong saya, member baru forum WC.

    Saya mau mulakan thread baru dengan gambar..
    tapi image tak dapat lihat..

    mintak tolong dari abang-abang senior sini.

    ini thread baru..
    http://www.wangcyber.com/forum/it-te...l#.UC8iSKP8uh9

    bantuan anda amat dihargai!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,703
    Thanks
    61
    Thanked 206 Times in 161 Posts

    Default

    tngok sini ..

    Attached Images Attached Images  
    Last edited by vyner; 08-18-2012 at 05:36 AM.

  4. The Following User Says Thank You to vyner For This Useful Post:

    malayguru (08-18-2012)

  5. #3
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    27
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    eh.. betul la saya juga guna 'Insert Image' tu..
    tapi hairan saya tak nampak image itu dipaparkan.
    hanya tunjukkan 'name, views, size'

    vyner boleh try tengok image di bawah sini.. boleh nampak tak?
    Name:  HandWallet_Google_QR.jpg
Views: 1
Size:  20.8 KB

  6. #4
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,703
    Thanks
    61
    Thanked 206 Times in 161 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by malayguru View Post
    eh.. betul la saya juga guna 'Insert Image' tu..
    tapi hairan saya tak nampak image itu dipaparkan.
    hanya tunjukkan 'name, views, size'

    vyner boleh try tengok image di bawah sini.. boleh nampak tak?
    Name:  HandWallet_Google_QR.jpg
Views: 1
Size:  20.8 KB
    tak nampak ....
    upload kat imgur.com ,
    copy link
    dan guna URL pada insert image tu..

  7. The Following 2 Users Say Thank You to vyner For This Useful Post:

    azidah (08-18-2012), malayguru (08-18-2012)

  8. #5
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    27
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by vyner View Post
    tak nampak ....
    upload kat imgur.com ,
    copy link
    dan guna URL pada insert image tu..
    mmg best bantuan vyner.. dah boleh sudah!
    byk terima kasih ya!!


  9. The Following User Says Thank You to malayguru For This Useful Post:

    vyner (08-18-2012)

  10. #6
    Normal Member nasanie cr's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    35
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    vyner x lokek ilmu.. orang pemurah mesti rezeki senang masuk

  11. The Following User Says Thank You to nasanie cr For This Useful Post:

    vyner (08-18-2012)

  12. #7
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,703
    Thanks
    61
    Thanked 206 Times in 161 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nasanie cr View Post
    vyner x lokek ilmu.. orang pemurah mesti rezeki senang masuk
    tq bro .

  13. #8
    WC Premium azidah's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    http://pelaburanemaszone.com
    Posts
    137
    Thanks
    45
    Thanked 18 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nasanie cr View Post
    vyner x lokek ilmu.. orang pemurah mesti rezeki senang masuk
    sokong..cepat jer dia jawab dan turunkan ilmu dia. thumbs up vyner!
    Kepakaran Azidah Collection menawarkan Baju Kurung Moden Siap dengan trend dan kualiti yang jauh lebih cantik dari pasaran. Jaminan kepuasan 100%!

  14. #9
    Normal Member JackyJacky7034's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Ipoh
    Posts
    203
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Saya upload gambar ke blog saya, dan saya copy link location saja.

  15. #10
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    27
    Thanks
    12
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    hahah, baguskan ada org cam vyner kat forum ni!

    mmg bersyukur atas bantuan vyner hari itu!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Macam mana nak delete thread kat lowyat.net
    By knurula in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 3
    Last Post: 08-02-2012, 06:46 AM
  2. Macam mana nak besarkan gambar di post WC ?
    By Noraini in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2012, 09:42 AM
  3. Macam mana nak tutup thread kat bahagian pengiklanan & pemasaran?
    By NikHisyam in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-2012, 04:02 AM
  4. macam mana nak buat singny kat bawah post/thread????
    By LOTD92 in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 5
    Last Post: 10-25-2011, 03:57 PM
  5. Replies: 14
    Last Post: 12-26-2008, 09:34 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •