Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 11 to 20 of 45
  1. #11
    Normal Member OsmanAdnan's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    905
    Thanks
    1
    Thanked 13 Times in 11 Posts

    Default



    Quote Originally Posted by smartusaha View Post
    Kebanyakan menipu.

    Memang isi sampul surat pun. Tapi isi selepas kita mempromosikannya sendiri.

    So, ia tak percuma. Means, kita sendiri yang perlu berniaga (keluarkan kos). BUKAN bekerja free2. Mereka cuba bagi bahan macam master copy untuk kita fotostat sendiri.

    Benda ni dah lama. Hati2 dengan janji manis. Apa pun, buat kajian.

    Sekadar pendapat berdasarkan kepada pengalaman saya sendiri pada 13 tahun lepas terkena dengan benda macam ni.
    Yup..betul tu zul.kebanyakannya SCAM..saya sendiri pernah terkena dulu. Kesimpulannya,jangan mudah percaya janji2 manis.Bukan senang nak senang bro..

    p/s : kabel telefon dkt umah saya dirembat orang 2 hari lps..dah 2 hari sy xleh login akaun Ebay saya.Tension betul laa dgn budak2 drug kg saya ni..:mad:

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #12
    WC Premium
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,614
    Thanks
    5
    Thanked 72 Times in 54 Posts

    Default

    online laaa pulak dah... cuba tengok dalam iklan akhbar tabloid berlambak jugak laa iklannya...

    namun mereka tetap dengan iklan yang sama berulang-ulang dan dapat costumers... anda jugak terpaksa membuat promosi yang sama bersaing dengan derang pulak... sedangkan anda baru bermula...

    mana asal program camnih tak tau laaa... rasanya upgrade dari surat berantai agaknya...

    zaman dah berubah... online laa pulak dah... bayau rm30. pastu bleh mastercopy... hantar untuk dapatkan duit kepada orang ramai..

    buat iklan dalam suratkabau... tunggu duit masyuk...

    duplicate laa mana yang boleh sebagaimana yang telah dibuat oleh mereka yang telah buat promosi kepda anda...

    lebih kurang cari duit ngan kutu pintar dan jugak duit rm10 hinggit... hehehe....

    perniagaan gaya pos kononnya...

  4. #13
    WC Premium
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,614
    Thanks
    5
    Thanked 72 Times in 54 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by julius View Post
    Lebih baik kita isi sampul surat kita sendiri dan poskan kepada kengkawan ataupun promosikan produk kita sendiri melalui gayapos...dahlah kena bayar dia, pastu kos surat pun kita tanggung...ini tidak adil!

    http://website
    kena bayau... lepas tu kena sediakan setem dan sampul surat lagi... banyak kerja jugaklah nak kena buat...

  5. #14
    WC Premium
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,614
    Thanks
    5
    Thanked 72 Times in 54 Posts

    Default

    dapat 30sen?
    Anda cuma perlu mengikuti arahan mudah seperti yang ditentukan dalam program. Sampul surat, setem, nama dan alamat akan dibekalkan kepada anda. Anda cuma perlu isikan dengan bahan-bahan yang dibekalkan dan anda akan dibayar purata 30 sen bagi setiap sampul surat yang anda pos.

    "Pos 100 surat sehari = anda dapat RM30 sehari atau RM900 sebulan "
    macam pay per lead pulak dah...

  6. #15
    WC Premium
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,614
    Thanks
    5
    Thanked 72 Times in 54 Posts

    Default

    banyak kerja lagi nak kena buat... buat iklan berbakul2 secara berterusan... kalo takder iklan macam mana nak dapat sambutan... jangan harap ler nak pulang modal...

    kalo cara flb lain citer laa... gaya pos online dan offline...
    Last edited by abdfatah; 03-24-2009 at 05:42 AM.

  7. #16
    New Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    wow...byk reply...thanks eh sbb byk bantu...org newbie im nih...
    jd, byk yg tak tau...pe pun...mekasih byk2 eh...

  8. #17
    Active Member krolbiz's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Planet Bumi
    Posts
    1,600
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 7 Posts

    Exclamation

    Wah ni 1st post orang eh..?! Ape pun.. Selamat datang ke forum WC Putera. Saya harap Putera dapat mempelajari apa2 yg bermanfaat di sini.

    Berkenaan yg isi sampul surat tu, saya pun sependapat dgn yg lain juge. Banyak sangat kejadian menipu melibatkan skim isi sampul surat ni. Lagi baik kita hantar sampul surat buat ayah/bonda kita yg dirindui di kampung...

  9. #18
    Normal Member zolkiebaki's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Saratok, Sarawak
    Posts
    398
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default

    ..owner pon guna blogspot jerk. Kalau dah dpt banyak duit tu gi ler guna yg berbayar & design ler web jualan yg gempak atau profesional. Boleh pikir sendiri..kos beli sampul surat..beli stem..duit minyak gi pos opis..sy dulu rajin gak send sms bg alamat kat diorg yg promote bisnes gaya pos ni yg banyak2 iklan kat akhbar tabloid..kebanyakannya konsep yg sama kita beli mastercopy kemudian photostate banyak2..masukkan dlm sampul..beli stem & pos ke alamat sama ada yg kita ambik kat majalah2 biasanya ruang2 berkenalan tu ler..atau hasil drpd iklan yg kita buat..tapi aku tak pernah buat ler pasal aku tgk peratus utk dpt modal balik tipis sedangkan modal banyak keluar..lebih baik buat bisnes internet dok depan PC jerk..modal memang ler kena keluar gak tapi di tahap minimum walaubagaimana pun sy tak nafikan ramai gak yg berjaya dgn konsep gaya pos nie..

  10. #19
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hai sy org bwu kat cni....
    hmm...byk jgak ye biznez/mlm skarang tp ak ttp pade yg bnar2 kukuh mrktng plans nye korg pun knal kot kompani nie....

    KLIK SINI

    Bizne ni adalah slh 1 bznez mlm yg btul2 trapkan makna MLM itu sendiri, kalo org ckap ade bznez mlm tu xyah jual brg tu cnfrm tpu...ape2 pun smoge bjaye

  11. #20
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    145
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    dah ada dalam akhbar tabloid tempatan.
    salam semua ! moga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan
    sewa siggy rm50 sebulan.

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •